LEARNY EDUCATION

İNGİLTERE VİZE BİLGİLERİ

İngiltere öğrenci vizesi nasıl alınır?

İngiltere vize başvuruları https://www.visa4uk.fco.gov.uk/ adresinden online olarak yapılır. Online olarak tamamlanan vize başvuru formunun son aşamasında vize randevu sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada size en yakın Teleperformance adresinden randevu almanız istenir ve vize ücretini belirtildiği şekilde kredi kartı ile ödemeniz gerekir.

İngiltere vize başvurusu sahiplerinin Teleperformance vize başvuru firmasına şahsen gidip belgelerini teslim etmeleri ve parmak izi ve biyometrik kayıtlarını vermeleri gerekmektedir. Türkiye’de İstanbul, Ankara; İzmir, Gaziantep ve Bursa’da Teleperformance başvuru ofisleri mevcuttur. Ayrıca Antalya ve Adana’da haftanın belirli günleri ekstra servis ücreti alarak çalışan (59 GBP) teleperformance ofisleri de bulunur. Teleperformance ofisleri ve görevlileri sizin başvuru belgelerinizi ve biyometrik bilgilerinizi alıp İngiltere konsolosluğunda vize departmanına iletmekle yükümlüdür. Vize değerlendirmenizi yapıp size sonucunuzla ilgili bilgi vermezler.

İngiltere’de eğitim alabilmek için iki tip vize bulunmaktadır;

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi

Ziyaretçi öğrenci vizesi maksimum 6 aya kadar olan programlar için gerekli olan vize tipidir. Bu vize maksimum 6 aya kadar verilir ve uzatılamaz. Bu vize tipinde öğrencilerin çalışma izni bulunmamaktadır. İngiltere’de 6 aydan daha uzun süre sadece dil eğitimi almak isteyen öğrenciler “extended student visitor visa” olarak adlandırılan yeni bir vize türüne başvurabilirler. Bu durumda dil eğitimlerini maksimum 11 aya kadar uzatma şansları olacaktır. Extended student visitor vize için istenen belgeler normal ziyaretçi öğrenci vizesi için gereken belgelere aynı olup sadece vize ücreti biraz daha yüksektir.

İngiltere Vize Ücreti

6 aya kadar eğitimler için olan student visitor vize ücreti: 142 USD
11 aya kadar olan dil kursu vizesi (extended vize) ücreti: 257 USD

İngiltere öğrenci vizesi kaç günde sonuçlanır?

İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi başvuruları normalde 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yoğun dönemlerde bu süreç uzarken daha az yoğun aylarda 5 iş gününe kadar düşebilir.

Ziyaretçi öğrenci vizesi için hazırlanması gereken belgeler:

  • VAF1D Başvuru Formu (online olarak doldurulacak)
  • En az 1 yıl geçerli pasaport (Yeni pasaport başvuruları 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Pasaport başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için iem.gov.tr adresini inceleyebilirsiniz.)
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • 2 adet beyaz fonlu 45 mm x 35 mm ölçüsünde son 3 ay içinde çekilmiş arkası beyaz fonlu biyometrik vesikalık fotoğraf.
  • Vize Başvuru Ücreti (6 aylık vize için 142 USD; 11 aylık vize için 257 USD olup vize başvuru formu doldururken online olarak kredi kartı ile ödenir)
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu ( acceptance letter) ; kabul mektubunuzda programın haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri, konaklama bilgileri, okul + konaklama ücreti ile ilgili bilgiler yer almalıdır.
  • En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız ( hala öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi + transkript)
  • Varsa devam ettiğiniz özel İngilizce kursları, almış olduğunuz İngilizce hazırlık eğitimi bilgileri
  • Varsa evlenme cüzdanı
  • Askerlik terhis / tecil belgesi
  • Yurtdışındaki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler
  • Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgeler.(Tapular fotokopi olarak yeterli olacaktır.)
  • Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı ile beraber maaş bordroları.
  • Pasaportunuzun ve varsa eski vizelerinizin fotokopileri

İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesinin reddi

İngiltere vize başvuruları hem sunduğunuz dokümanlar hem de başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda İngiliz vize görevlileri tarafından değerlendirilir. Maddi olarak yeterli imkâna sahip olmayan veya eğitim sonunda İngiltere’yi terk etmeyeceği düşünülen başvuru sahiplerinin vizeleri reddedilebilir. İngiltere vize görevlileri her vize reddinde açıklayıcı ve detaylı bir vize red mektubu hazırlayarak red nedenlerini belirtmektedir. Bir yanlış anlaşılma veya durumunuzda değişiklik olduğunu düşünüyorsanız yeni bir başvuru yapıp bu nedenleri detaylıca açıklamanızı tavsiye ederiz.

18 yaşın altında olan ve yaz okulu/ dil okulu veya 6 aydan kısa sureli diğer programlara katılacak öğrenciler child visitor vizeye başvurmalıdır. Bu vize normal student visitor vizeden çok farklı değildir. Ek belge olarak mutlaka anne ve babadan noter onayında alınmış ve çocuğun yurtdışı seyahatine izin veren muvafakatname alınması gerekir. Bu belge İngilizce çevirisi ile birlikte belgeler arasına eklenmelidir.